Nu Gezond
Image default
Zintuigen

Oordopjes om te slapen

Oordopjes om te slapen

Veel mensen vinden het moeilijk om in een lawaaiige slaapkamer te slapen. Hoofdtelefoons zijn een populaire oplossing om storende geluiden te blokkeren of te maskeren – een snurkende partner, de buren, het verkeer, een blaffende hond. Met een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking kunt u ongewenste externe geluiden onderdrukken wanneer u probeert te slapen. Hier vindt u alles wat u moet weten over hoe u een goede nachtrust kunt krijgen!

Wat doen ruisonderdrukkende hoofdtelefoons?

Ruisonderdrukkende hoofdtelefoons maken gebruik van actieve ruisonderdrukkingstechnologie om storende achtergrondgeluiden te verminderen, waardoor een uitzonderlijk comfortabele en rustgevende luisteromgeving ontstaat in gebieden met veel omgevingsgeluiden. Ruisonderdrukkende hoofdtelefoons zijn er in actieve of passieve vorm. Passieve ruisonderdrukking betekent alleen dat de geluidsgolven fysiek worden geblokkeerd zodat ze uw oor niet kunnen binnendringen. Als u ooit uw vinger in uw oor hebt gestoken om stilte te ervaren, is dat een vorm van passieve ruisonderdrukking. Of als je oordopjes hebt gedragen voor een snurkende partner, dan is dit ook passief. De meeste oordopjes passen in deze categorie. Actieve ruisonderdrukking maakt gebruik van elektronische signalen om het geluid weg te krijgen. Het werkt door de geluiden om je heen te spiegelen en die via oordopjes of een koptelefoon naar je toe te sturen. In combinatie met passieve ruisonderdrukking, die op natuurlijke wijze ontstaat door het ontwerp van uw apparaat, is dit de meest effectieve manier om stilte te ervaren. 

Kunt u slapen met een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking?

Hoofdtelefoons zijn een effectieve manier om lawaai te blokkeren dat u ’s nachts wakker kan houden, zoals luide buren, verkeer of een snurkende partner. Helaas zijn de meeste koptelefoons niet ontworpen voor gebruik in bed. Ze zijn vaak erg oncomfortabel om te dragen, vooral als u een zijslaper bent. Bovendien bestaat de kans dat de hoofdtelefoon ’s nachts kapot gaat. Het goede nieuws is dat er draadloze hoofdtelefoons zijn die zeer geschikt zijn om te slapen en ruis te onderdrukken, waardoor ze ideaal zijn om in bed te dragen terwijl u in slaap valt. Lees hier alles over een goede slaaphygiene.

De beste ruisonderdrukkende oordopjes voor tijdens het slapen

Slapen met oordopjes is een ideale manier om sneller in slaap te vallen en de hele nacht in slaap te blijven. Of u nu luistert naar muziek, een geleide meditatiesoundtrack of iets anders dat u helpt te ontspannen, u zult veel uitgeruster wakker worden dan wanneer de geluiden van de nacht u wakker zouden houden. 

Wat zijn de beste oordopjes om te slapen?

De beste oordopjes slapen zijn afhankelijk van uw behoeften. Als u het geluid volledig wilt blokkeren, zijn oordopjes van was en schuim vaak het meest effectief. Als u een zeer lichte slaper bent, kunnen deze materialen de beste optie zijn.

Het nadeel van oordopjes van was en schuim voor het slapen is dat ze meer geluid kunnen blokkeren dan u echt nodig heeft – en u zelfs kunnen beletten belangrijke geluiden te horen waarmee u gewekt zou willen worden. Oordopjes van was en schuim hebben ook de ongelukkige neiging om er willekeurig uit te vallen en kunnen oncomfortabel zijn voor zijslapers. Ze zijn ook nauwelijks duurzaam – schuimoordopjes moeten na elk gebruik worden vervangen, terwijl was zelden langer dan een paar weken meegaat – waardoor ze op de lange termijn duurder zijn en onnodig afval produceren.

Bovendien hebben oordopjes van schuim een zeer gestandaardiseerde maat, wat betekent dat ze niet goed passen in bredere, smallere of kromme gehoorgangen. Bovendien hebben oordopjes van was tijd nodig om op te warmen en kunnen ze moeilijk uit te nemen zijn.

Een ander alternatief zijn active noise cancelling (ANC) oordopjes. Deze creëren een geluid dat andere geluiden om u heen onderdrukt. Hoewel ze storende geluiden echt kunnen verminderen, moet je ze natuurlijk wel opladen.
Siliconen oordopjes, zoals Loop Quiet voor het slapen, bieden u het beste van twee werelden. Ze verminderen het geluidsniveau dat u hoort met 27 decibel, maar laten nog steeds belangrijke geluiden door, zoals wekkers, rookalarmen of een huilende baby. Loop Quiet zit vlak in uw oor, zodat ze niet uitsteken. Ze zijn gemaakt van 100% zachte siliconen, bewegen met u mee en blijven goed zitten – u zult ze ’s nachts niet eens merken. En natuurlijk hebben de oordopjes geen batterijen, wat betekent dat u ze nooit hoeft op te laden.

oordopjes

https://www.meerdanvijftig.nl/beter-slapen-met-zeven-tips-van-een-nachtelijke-woeler/