Nu Gezond
Image default
Gezondheid en veiligheid op het werk

Veiligheidsfolie op ramen zorgt voor minder gewonden

Als we denken aan gezondheid en veiligheid op het werk en thuis dan denken we ook aan de ramen. Want zijn die ramen veilig voor kinderen, medewerkers en klanten? En hebben we het niet zo zeer of de scharnieren goed zijn, maar meer over het glas dat in de ramen zit. Zit er veiligheidsglas in? Zodat als er per ongeluk iemand doorheen valt, zich niet compleet verwond en naar het ziekenhuis moet? Als je erachter komt dat de ramen in jouw gebouw of huis geen veiligheidsglas is, dan kun je je ramen laten vervangen, maar dat is erg duur. Goedkoper is het dan om veiligheidsfolie op je ramen te plaatsen.

Veiligheidsfolie verduisterd dat de ramen?

Nee, veiligheidsfolie werkt niet als verduisterende raamfolie en ook niet als zonwerend folie. Het is compleet doorzichtig en je hebt eigenlijk niet in de gaten dat het op de ramen zit. Het houdt het glas bij elkaar als iemand er tegen aan valt. En omdat het de scherven bij elkaar houdt, zullen er minder ongelukken gebeuren als dat je je glaswerk zijn gang laat gaan. Scholen en kinderdagverblijven zijn al verplicht om veiligheidsfolie of veiligheidsglas op school te hebben. Wel zo gezond, want als ouder wil je natuurlijk ook niet dat je kind enig risico op school loopt. Een aangezien het folie dus niet verduisterend werkt, blijft het daglicht gewoon netjes door de ramen naar binnen komen. Ook kunnen de kinderen, medewerkers of bewoners gewoon door het raam naar buiten kijken.

Veiligheidsfolie met spiegel effect

Ja, dat bestaat ook! Veiligheidsfolie met eeen spiegel effect. Dat spiegel effect geldt voor de mensen die van de buitenkant van het gebouw tegen het raam aan kijken. Zij kunnen dus niet naar binnen kijken. Dit werkt goed tegen inkijk. De mensen die binnen zitten kunnen overigens wel door dit spiegelfolie kijken. Ook dit folie zorgt voor veilige ramen. Het is verkrijgbaar in 2 diktes. Vaak is de dunste variant al voldoende. Het opplakken hoef je ook niet door een deskundige te doen. Dat kun je namelijk zelf. Het is vrij dik raamfolie dus dat plakken dat is zo gedaan.