Nu Gezond
Image default
Schoonheid

De voordelen van een dagelijkse wandeling

De voordelen van een dagelijkse wandeling

De frisse buitenlucht is goed voor onze gezondheid. Des te belangrijker dus om regelmatig even lekker een eindje te gaan wandelen. Maar wat nu als het gaat regenen? Dan is het natuurlijk wel zo prettig dat je een regenjas bij je hebt, zodat je niet helemaal natgeregend weer thuiskomt. Omdat er nog altijd een hele groep met mensen is, die niet dagelijks minimaal een half uur beweegt, hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet, die je zeker van gedachten doen laten veranderen. Het advies is namelijk niet voor niets om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Vooral wanneer je een kantoorbaan hebt, waarbij je het merendeel van de dag achter je bureau zit. Dus beweeg jij niet of nauwelijks, dan is het goed om deze voordelen eens aandachtig door te lezen.

 

Je maakt je hoofd leeg

In ons hoofd gaat er natuurlijk vanalles rond. Niet alleen tijdens een werkdag, maar ook in het weekend of tijdens de avonden. Vooral in een gezin met jonge kinderen wordt er nog wel eens wat extra druk ervaren. Hoe fijn is het dan dat je even kunt ontsnappen aan deze drukte en even heerlijk je hoofd kunt leegmaken. Vooral wanneer je een hond hebt, is het extra eenvoudig om te gaan wandelen. Je hond moet er toch uit, dus waarom dan niet direct een extra grote ronde? Niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor je hond! Wel is het aan te raden om vooral in de herfst- en wintermaanden een regenjas heren te dragen. Mocht het dan onverhoopt flink beginnen te regenen, dan word je niet helemaal nat.

 

Goed voor je gezondheid

Beweging is essentieel voor onze gezondheid. Niet voor niets is het advies daarom dus ook om dagelijks een half uur te bewegen. Vooral voor de mensen met een zittend beroep kan het nog wel eens lastig zijn om aan deze beweging te komen iedere dag. Om er dan toch voor te zorgen dat het lukt, is het aan te raden om tijdens de pauze een lekker stukje te gaan wandelen. Je zult namelijk merken dat dit niet alleen gezellig is, mits je met collega’s gaat natuurlijk, maar dat het ook zorgt voor een veel hogere productiviteit. Je bent namelijk even in een andere omgeving en je kunt je hoofd leegmaken. Wat je namelijk vaak ziet, is dat de meeste mensen in de pauze op hun telefoon zitten, waardoor je nog steeds worden blootgesteld aan het ‘blauwe’ licht.

 

Verhoogt je productiviteit

Wanneer jij dagelijks een flink eind wandeld, zul je merken dat je na de pauze een stuk frisser weer aan je bureau verschijnt. Dus zelfs wanneer het weer even wat minder is, is het aan te raden om gewoon je regenjas dames aan te trekken en lekker een eindje te gaan wandelen. Regent het nu heel erg hard, dan kun je ook gerust een rondje door het bedrijf lopen, mits deze groot genoeg is uiteraard. Zo zorg je niet alleen voor wat extra beweging, maar werk je ook meteen al je sociale contacten met collega’s bij. Ideal, vind je niet?